Kağıtlar birbirinden farklı yapıda, renkte ve çeşitte üretilerek hayatın birçok noktasında kullanılıyor. Kullanım amacına göre farklılaşan kağıtlar ofis, ev, sanat ve hobi kullanımlarının yanı sıra hamur ve farklı boyutlarıyla da göz çarpmaktadır. Suluboya kağıt, eskiz kağıtları, kopya kağıtları gibi birçok çeşitleri de mevcuttur. Tüm sanat eserlerinin temel basamağı olan eskiz defterleri her sanatçının hayatında en fazla vakit harcadığı çalışmalar arasındadır. Bu nedenle profesyonel veya hobi fark etmeden tüm çizerlerin yanından ayırmadığı favori malzemeleridir.
Eskiz defterleri, eserlerini ortaya koyarken çalışmaları geliştirmek isteyen birçok kişi için önemli bir konudur. Bu nedenle sizler için tercih edilen özel dizayn defter seçeneklerine göz atabilir, sanatsal yeteneklerinizi, hayal gücünüzü kağıtlara aktarabilirsiniz. Kağıt türleri, matbaa sektörü için de vazgeçilmez unsurlardır. Hayatın her alanında gerek duyulan fotokopi kağıdı ürünleri piyasada en sık kullanılan ürünler arasında bulunmaktadır.
Kağıt çeşitleri arasında yer alan eskiz defterleri bir nevi kabataslak çizimleri için kullanılmaktadır. Eskiz defterleri içinde çizilen çalışmalar hayata geçirilmeseler de kağıt üzerinde bir sanat eseri olarak işlev görebiliyor. Yaratıcı fikirlerin açığa çıkması adına tüm eskiz defterleri yardımcı bir öğedir ve çizim yapabilmenin farklı metotları mevcuttur. Bunun yanı sıra fotokopi kağıdı kağıtları kopyalamak için kullanılan kağıtlardır. Suluboya kağıtları ise yüksek emicilikte olan kağıtlardandır. Kopya kağıtları da çeşitli hobi ve ofis çalışmaları için uygun kağıt çeşitleridir.
Çeşitli boy ve tasarımlarda üretilen kağıt ve defter çeşitlerini yanınızda taşıyabilir, anon atmosferik etkisine kapılarak kağıda aktarım sağlayabilirsiniz. Eskiz kağıt boyutları genellikle kitap boyutunda üretilmektedir. Bunun dışında çeşitli boyutlarda tercih edebileceğiniz eskiz defterleri tercih edebilir. Kullanmış olduğunuz yöntemlere göre en uygun kağıt çeşidini tercih etmeniz, çizim anlamında kolaylık sağlayacaktır. Eskiz kağıtları kaliteli kağıtlardan üretilir ve üzerinde sulu boya, keçeli boya, kuru boya ile renklendirme çalışmaları yapılabilmektedir. Defterleri sürekli olarak yanında taşıyan kişiler sert kapaklı, yıpranmaya dayanıklı defter ürünlerini tercih edebilirler.
Kağıt boyutları genellikle serilerine göre değişebilmektedir. Örnek olarak A serisi en bilinen kağıt boyut serisi olmaktadır. Bu sistem içinde A ne kadar büyük olursa kağıtlar o kadar küçük olacaktır. Fotokopi kağıtları genellikle A3 boyutundadır. Bunun dışında A0, A1, A2, A4, A5 ve A10’a kadar boyut seçenekleri mevcuttur. B ve C serisinde olan kağıtlar da farklı ihtiyaçlara hitap eder. Ancak en yaygın kağıt serisi A serisi olarak biliniyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de en fazla kullanılan kağıt formu A3, A4 ve A5 boyutlarıdır.
Kağıt fiyatları geniş bir skalaya sahiptir ve defterlerin de boy ve en ölçüleri hamur kalitesiyle sertlik, şeffaflık ya da kalınlığı da bu fiyatlar üzerinde belirleyici olabiliyor. Kağıtların kullanım şekli, modeline göre değişen fiyatlar, ürün tasarımı, gramajı ve sayfa sayılarına bağlı şekilde değişebilmektedir. Teknik çizimler yapmak isteyenler eskiz kağıtlarını tercih ederken sulu boya çalışması yapacak kişiler sulu boya kağıtlarını tercih edebilirler.
Kağıt boyutları kağıtların fiyatlarında oldukça belirleyicidir. Mimar, ressam, grafik tasarımların tercihi olan eskiz defterleri de kağıt çokluğundan dolayı farklı fiyatlandırılır. Eskiz defter fiyatları, yaprak kaliteli, sayısıyla beraber kapakların kalitesi özellikleri fiyatlarının değişiminde görülen önemli faktörlerdir. Sulu boya ve eskiz kağıtları da birbirinden farklı şekilde fiyatlandırılır. Çünkü sulu boya kağıtları nemden dolayı küflenmeye olanak sağlar ancak sulu boya hobisi için değerlendirilecek önemli bir kağıt türüdür. Bu durumda eskiz defterleriyle beraber fiyat farkının oluşmasına yardımcı olmaktadır.
Kaliteli kağıt çeşitleri ile tercihleri sizlerin tekniğinize ve bir sanatçı anlamında tarzınıza, sahip olduğunuz diğer çizim materyallerine olan uyumluluğuyla değişiklik göstermektedir. Sizlerde kendiniz adına en uygun defter ürününü bulurken farklı alternatif özelliklerini göz alarak değerlendirebilirsiniz. Kağıt çeşitleri genel olarak kullanılan alanla alakalıdır. Örnek olarak mimarların kullandığı kalem ürünleri farklı olduğu için yapısı farklı olan kağıtların kullanımı gerekir. Eskiz defterleri de genel olarak ressamların, grafik tasarımcıların tercih ettiği ürünlerdir.
Ofislerde, evlerde sıklıkla kullanılması gereken fotokopi kağıt ürünlerini toplu şekilde sipariş edebilir, işlerinizi daha avantajlı şekilde yürütebilirsiniz. Bunun yanı sıra teknik çizimleriniz için de istediğiniz kağıtlar ihtiyaçlara göre değişmektedir. Büyük boyutlu işleriniz, günlük karalamalarınız, sürekli kopyalamanız gereken kağıtlarınız ve daha fazlası için dayanıklı, kaliteli kağıtlara ihtiyaç duyulur. Bu ihtiyaçlarınıza yönelik kaliteli kağıtları Hobi 24’te bulabilirsiniz.
Kağıtların seçiminde bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Örnek olarak eskiz defterleri genellikle ressam ve bu alanda çalışan kişilerin tercih ettiği kağıt çeşitleridir. Sulu boya hobisiyle uğraşan kişiler sulu boya kağıdını tercih etmelidir. Bu tarz faktörler kağıt seçiminde sizlere yol gösterici olabiliyor. Kağıtlar genel olarak kullanım amacına göre farklılık göstermektedir. Mimar veya ressamların kullanmış olduğu eskiz ürünleri hem çizimler için kullanılabilen kalemlerle sayfa dokuları tamamen farklıdır. Genel olarak kağıt nasıl seçilir dersek, şu şekilde bir yol izlenebilir:
Genel olarak kağıt çeşitleri oldukça fazladır. Hayatın her alanında ihtiyaç duyulan kağıtlar sanatın ve diğer işlerin vazgeçilmez kırtasiye ürünleri arasındadır. Üstelik çeşitlerinin bu kadar fazla olması da birçok alanda kullanılmasını mümkün kılmaktadır. Hobi 24 kağıt seçenekleri ile birlikte siparişlerinizi bütçeniz doğrultusunda planlayabilir ve hızlı bir şekilde temin edebilirsiniz. Günlük hayatta, hobi, eğitim, iş ve tüm projeleriniz için ihtiyaç duyduğunuz kağıt çeşitlerine en ekonomik fiyatlarla ulaşabilirsiniz.